UYGULAMA ÖĞRENCİSİ DEĞERLENDİRME İŞ VE İŞLEMLERİ

UYGULAMA ÖĞRENCİSİ DEĞERLENDİRME İŞ VE İŞLEMLERİ

Merhaba değerli danışman öğretmenim. Uygulama Öğrencisi Değerlendirme ile ilgili iş ve işlemler:

Okul idaresi kendisine ait işleri yaptıktan sonra, size uygulama öğrencisi tanımlayacak. Tanımlanan öğrenci  grubu ve üniversite danışmanı ile irtibat kurun lütfen. Okula gelme günlerini ve gruplarını öğrencilerle beraber ayarlayın. Bu konuda öğrencileri zor durumda bırakmama esas alınacak. Size en fazla 6 kişi tanımlanabilir. Bu 6 kişiyi 2'şer veya 3'er kişilik gruplara ayıracaksınız. Bu gruplar haftanın farklı günleri okula gelecek. Derse 2'şer veya 3'er kişi olarak girecekler.(1,5,4,6 kişi olarak gelemezler)
Her öğrenci haftalık ders saatine oranla ders anlatacak.
Uygulama öğrencisi her bir dönemde, uygulama öğretmeninin gözetiminde ve en az 8 (sekiz) farklı haftada olmak üzere ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda 10 (on), 3  ve üzeri olanlarda ise 20 (yirmi) ders saatinden az
olmayacak şekilde fiilen ders anlatır. Anlattığı derslerin en az 2 tanesi (tercihen ilk ve son anlattığı ders) sistemde değerlendirilmeli.
Mazeret bildirmeden devamsızlık hakları yok, izin işlemleri sizin izin işlemleriniz ile aynı. Mazeretle gelmeyen uygulama öğrencisi veya öğrencilerinin o haftaya mazeretleri işlenecek, GELMEDİ yazılmayacak! Sonraki haftalarda birden fazla gün gelip telafi edebilirler. Sisteme de sonradan geldiği hafta işlenecek.

*MEBBİS İŞ VE İŞLEMLERİ*

1-Mebbis'e giriş yapın.

2-Ana ekranda listenin en altında UYGULAMA ÖĞRENCİSİ DEĞERLENDİRME modülüne girin.

3-ÇALIŞMA HAFTASI EKLEME bölümünden her öğrenci için 12 haftalık bir çalışma planı oluşturup her öğrenci için ayrı ayrı kaydedin. Hafta başı ve haftasonu pazartesi ve cuma olmak zorunda. Plan yaparken tatillerin olduğu haftaları sisteme eklemeden bir sonraki haftayı ekleyebilirsiniz. Yani haftaların ardışık olma zorunluluğu yok. Ayrıca gelecekleri gün resmi tatil gününe denk gelirse o hafta farklı bir gün sisteme kaydedip, geldiği gün mebbise işlenmeli.

4- GÜNLÜK DEVAMSIZLIK İŞLEMLERİ Bu bölümü Haftalık olarak her haftasonu doldurun. Her öğrenci için ayrı ayrı yapılacak işlemler. Bu Modülde de önce Öğrenci Seçilecek, sonra Hafta seçilecek. Öğrencinin geldiği gün GELDİ seçip diğer günlere UYGULAMA YOK seçeceksiniz. GELDİ dediğiniz güne katıldığı ders saatine 6 yazıp kaydedin. Diğer günlere GELMEDİ yazarsanız öğrenci devamsızlıktan kalır! Diğer günlere UYGULAMA YOK seçin.

5-GÜNLÜK DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ Bu bölüm öğrencinin ders anlattığı haftalardaki dersini değerlendirmek için. Her öğrenci için en az 2 defa anlattığı ders değerlendirilmeli. Daha fazla da anlatıp değerlendirilebilir. Bu bölümde de öğrenci seçilir sonra ders anlattığı hafta seçilir. Açılan formda istenen bilgiler girilir. Anasınıfları sınıf bölümüne 0 yazacaklar. Değerlendirme bölümünde açıklama yazılması gereken bölümlere bir iki cümlelik değerlendirme yazacaksınız. Alt tarafta Eksiği Var(1 puan), Kabul Edilebilir(2 puan) ve İyi Yetişmiş(3 puan)  seçeneklerinden birini seçip tüm formu doldurduktan sonra alt tarafta kaydet butonu ile kaydedin. Her öğrenci için en az 2 tane değerlendirme(ilk anlattığı ders ve son anlattığı ders) yaptıktan sonra öğretim elemanı ile irtibat kurup onların da aynı haftalarda aynı öğrencileri değerlendirmesi istenir. NOT: Eski sistemde en az 4 günlük değerlendirme vardı. Bir sorun ile karşılaşmamak için 4 tane günlük değerlendirme yapmanızı öneririm.
Üniversite hocaları mebbise tanımlı olmadıkları için e devlet şifreleri ile https://uod.meb.gov.tr adresinden değerlendirme yapacaklar.
NOT: Siz günlük değerlendirme işlemlerini bitirmezseniz üniversite öğretim elemanı günlük değerlendirme işlemlerini yapamaz.

6- GENEL DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ Bu bölüm son değerlendirme işlemi. Bu değerlendirmeyi önce üniversite öğretim elemanı yapacak sonra siz yapabilirsiniz. Üniversitedeki öğretmenleri Genel değerlendirme işlemlerini bitirdikten sonra size bilgi verecek. Daha sonra siz de Günlük Değerlendirme işlemlerindeki gibi değerlendirmenizi yapacaksınız. Yine her öğrenci için ayrı ayrı işlem yapacaksınız.
(Günlük ve Genel DEĞERLENDİRME KATSAYISI 100/138'dir ve  geçme notu da 50'dir) Devamsızlıktan kalan öğrenci için genel değerlendirme işlemi yapılmasına gerek yok.)
Değerlendirme yapıp kaydettikten sonra üniversite öğretim elemanı evrakları çıkarıp size getirecek siz de imzalayıp bir nüshasını da okulda bırakacaksınız.
NOT: Herhangi bir sebeple Günlük veya Genel değerlendirmenizi değiştirmek istediğinizde okula dilekçe ile başvurmanız gerekir. Okul idaresi Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yapıp İl Uygulama Öğrencisi Değerlendirme Koordinatörü aracılığı ile yaptığınız değerlendirmeyi siler, ve yeniden değerlendirme yapmanız için size bilgi verir. Siz de yeniden değerlendirme yaparsınız. Yazışma olmadan daha kısa sürede yapmak için direkt olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip Koordinatör aracılığı ile işlemlerinizi direkt yapabilirsiniz.

7-Son olarak dönem boyunca yaptığınız bu iş ve işlemler karşılığında toplam 72 ekders ders ücreti üniversite ve milli eğitim arasındaki yazışmalardan sonra hesabınıza yatacak:)
SAYGILARIMLA...
ERDAL ÖZTÜRK.

13.09.2022 4573